9mnd status og Klikkertrenerkurs 2.helg

29 mai

Her kommer et litt større innlegg…

Athene har nå passert 9mnd, tiden går så alt for fort, men er moro å se at vi faktisk har fått inn en del momenter helt eller delvis, og vi er godt på vei til å få alle momentene på plass slik at vi videre kan ha fokus på å sette de sammen til hele øvelser:)

Lydighet:

Her har vi kommet et godt stykke på vei, men fortsatt et stykke igjen før vi er klare til å konkurrere.

Fri ved fot → Her har vi mye å jobbe med da jeg vil ha henne til å holde strakt opp, og gå elegant i riktig posisjon uansett underlag, hun har nå veldig fin posisjon med kroppen men hodet er ikke der det skal være, tross at vi har 100% kontrakt. Hun jobber lett og tar både vendinger og temposkifter, samt setter seg raskt i utgangstilling ved holdt.

Utgangsstilling→ Dette har vi fått bekreftet at er på flyt nivå, hun tilbydde dette i snitt 16 ganger på 1 min, hun kommer også i riktig posisjon uansett innkomstvinkel, med full kontakt hele tiden. Så her er det bare å legge inn stimuluskontroll og kvalitetsstikre grunnferdigheten og ikke minst generalisere den ordentlig med heftige forstyrrelser.

Sitt/ligg/stå i front→ Sitt i front er ikke helt på plass, hun tilbyr dette raskt frivillig med latenstid på under 2 sek, men hun har lett for å blande det å utgangsstilling så før man rekker å reagere så sitter hun på plass og blir litt små frustrert av at det ikke er det jeg er på jakt etter. Men på grunn av vekslingene hun har mellom sitt’ene så vil jeg ikke si at dette er på flytnivå. Men er heldigvis godt på vei, bare jeg klarer å tenke på belønningsplassering og hvordan jeg står osv.(mye å tenke på for mitt lille hodet) Ligg har hun på flytnivå uten tvil, men kan jobbes med å få raskere neddekk og at hun kun har «bakoverdekk», samt at hun legger seg riktig med bakparten slik at hun ikke ligger på siden. Det var ikke noe tegn til det i helga, men sett at hun har tendens til å legge vekten på siden når hun blir liggende i posisjonen. Stående er der vi har mest å jobbe med, men det er min feil ved at jeg har hatt veldig fokus på sitt og dekk, for å få raske stillingsendringer, men ved å trene på å holde posisjonen.  Men det trengs å kvalitetssikre og generalisere alle tre momentene. Samt legge på stimuluskontroll.

Innkalling fra stå/sitt/dekk→ Her er det kun inkomsten igjen å jobbe på ellers har jeg ikke noe utsette i dette momente, men det kommer nok til å bli en sykt bra øvelse når den blir satt sammen.

Apport/melding→ Denne er helt super! seff noe vi kan jobbe med men for å være min hat-øvelse nr 1 så er jeg storfornøyd:) Superfart, og herlig opptak.

Kunne tatt flere øvelser med men dette er det vi har hatt hovedfokuset men grunnferdighetsskjemaet blir oppdatert jevnlig over hvor vi ligger.

 

2.helg på klikkertrenerkurset:

Denne helga hadde vi fokus på flyt, omventlokking, avstandsbelønning og Doggie-zen. Athene hadde et herlig humør hele helgen, hun er lett å jobbe med så ser tydelig når jeg gjør feil, men vi la vel merke til at hun var flink til å trene meg opp… så jeg må være enda mer bevisst på hva jeg gjør og hvordan jeg gjør ting.

Flyten hadde vi jobbet med for å få henne repitisjonsklok tidlig som valp, men har ikke gjort så mye av omvendtlokking og avstandsbeløonning så dette er noe jeg kan bruke enda mer for å generalisere og kvalitetssikre øvelsen:)

Vi jobbet også med treningslogg, kriterieplaner og måloppnåelse, samt loggføring. Viktigheten av det og bruke det som et verktøy til å øke/senke kriteriene ut i fra endelig mål, slik at man unngår at hunden feiler og lærer seg uvaner. Samt at det er en kvalitetssikring for oss som hundeførere at vi ikke slurver under innlæringen av nye adferder og momenter.

Så videre er det bare å jobbe ordentlig med kriterieplaner og loggføring og ikke minst være nøye på tiden jeg trener, så treningen blir effektiv å ikke dras ut til å bli mer avlæring enn læring.

Så avslutter innlegget med noen få bilder av veslejenta fra helgas treningsøkter:)

Flyvende Malinois
DENNE LEKEN ER MIN…..

Én kommentar til “9mnd status og Klikkertrenerkurs 2.helg”

  1. Sonja Hansen 29/05/2011 kl. 21:55 #

    Herlig, dere er flinke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

<span>%d</span> bloggere like this: