NRH-trening med både regn og solskinn:)

18 jun

Da er sofa’n inntatt for den to beinte mens den firbeinte ligger langstrakt på gulvet og slapper av etter en dag som var herlig og artig for både hund og eier.

Athene prøvde feltsøk for første gang i dag, tråkket først opp et område på 20 X 40 meter som jeg la forholdsvis 6 store gjenstander, dette var hovedsaklig en test for å se om hun skjønte noe av det å plukke ting i terrenget og ikke selve søket. Hun imponerte meg iallfall, hun holdt selve søket faktisk innenfor det området som var tråkket. På 10 min fant hun 6 av 6 gjenstander, men trengs innlæring i forhold til å et mer effektivt og systematisk søk:)

Neste økt tok vi da innlæringsveien ved feltet ble delt opp i korridorer og Dennis hjalp til med å påvirke ute på 50 meter, for så å gå inn når jeg hadde tatt bort Athene. De første gangene trengte hun litt hjelp ved at når hun hadde løpt rett ut å tatt gjenstanden at jeg fikk henne direkte inn å ikke tok sporet til Dennis inn igjen. De siste tre gangene var hun kjempeflink, god fart ut og søkte effektiv mot meg igjen til hun fant gjenstang og kom direkte inn. Fortsetter med det til hun har søkemønsteret inne før jeg tar vekk påvirkning og øker søksområdet, så satser jeg på at veslejenta mi fikser dette like lett som hun har gjort med alt annet:)

Treningsdagen ble avsluttet med et spor som ble lagt opp med vinkel hver 25 meter da dette er et moment Athene slurver med i sporet, gikk bra selve sporet men slurvet litt mer enn det jeg synes er greit i vinkler, så kommer til å kun kjøre mengdetrening på vinklene før jeg legger lengre spor igjen, men veldig fornøyd med selve sporsøke da hun følger sporet med lav snute, noe høyt tempo innimellom men tilpasser seg terrenget veldig bra. Vi tok også sporoppsøk i dag, og det gikk så som så, kan jo ikke forvente at alt skjer på første forsøk:) Men dette skal vi nok klare, så får jeg etterhvert begynne å jobbe med dekkmarkeringen så man får et ordentlig spor etterhvert:)

Gleder meg til å trene mer spor og felt de nærmeste dagene:)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: