Lenge siden sist…..

10 aug

Athene Ablaze

Nå er det lenge siden jeg har fått skrevet noen innlegg, tiden flyr så alt for fort, og Athene vokser for hver dag som går.

For letthets skyld så blir det en sammenfattet oppsummering av den siste måneden, med noen bilder selvfølgelig:)

Athene har endelig fått den første løpetiden, og for hver dag som går så nærmer den seg slutten. Hun har vist stor fremgang, og tross løpetid har hun en utrolig konsentrasjon og arbeidslyst, nyinnlæringa går like for som før, og hun virker mer og mer sikker på seg selv. Sosialt sett er hun helt perfekt etter det jeg vil ha, hun godtar kontakt og synes det er greit å hilse på nye folk, oppsøker alle uten noe problemer, men bryr seg heller ikke noe mer om dem;) Unntatt figurantene i runderinga da, de er jo regne «julaften» for henne, har nesten ikke tid til å komme inn på midtlinja før hun i rakettfart setter ut for å leike med dem igjen:)

Da kom vi jo automatisk inn på runderingstreningen. Her er det fremgang for hver trening:) Meldingmomentet har aldri vært noe problem for veslejenta da hun lærte det før vi startet med selve runderingstreningen. Det kan til tider være litt vanskelig å forlate figurant men dette skjer i de sjeldne tilfellene og med litt tålmodighet så kommer hun stolt med løsbittet inn på midtlinjen før hun løper ut igjen:)  Hun har bra intensitet, og motivasjon, de gangene hun har blitt sendt ut uten noe form for påvirkning, leter hun iherdig til hun finner, og er tydelig i kroppsspråket at hun er stolt når hun finner de rare menneskene som gjemmer seg i skogen. Her vil nok det bli supert når hun blir mer rutinert, hun har jo ikke fylt året ennå så hun har god tid på seg:) Foreløpig har vi ikke begynt med blindslag, men før jeg som hundefører henger med så er hun nok klar for å bli introdusert for det også:) Er utrolig moro å se en så arbeidsglad hund.

Sporet jobber vi med jevnt og trutt, prøver å få gått en del spor hver eneste uke,her har vi jo en del momenter å jobbe med før det ferdig produktet er ferdig. Som maller flest har hun høyt tempo, men bruker nesa bra, man hører godt at den fungerer. Ettersom farten kan bli litt høy til tider hender det at hun slurver med vinklene. Derfor har jeg begynt å legge serpentiner i sporet i stedet for vinkler så hun hele tiden må konsentrere seg med å følge det for å finne slutte.  Dette gir sakte men sikkert resultater, de sporene som jeg legger innimellom med vinkler tar hun mye bedre vinkler og de få hun går forbi er hun raskt på å får seg rett tilbake, så er nesten som natt og dag. Er nok noe jobbing til for å få det befestet men er ei som synes det er kjempegøy. I det hun skjønner at vi skal gå spor så er det bare å henge på for her går det unna. Må nok legge inn litt mer lydighet etterhvert her…

Hun har blitt introdusert for feltsøk, men ettersom at dette ikke er noe som skal være på plass med det første har jeg satt det litt på vent. Er jo tross alt mye som foregår oppi det lille hodet til unghunden min:)

Så er det jo lydigheten da, vi hadde jo planer om å starte LP1 6.august men det ble det ikke noe av da vesla fant ut at hun skulle få løpetid. Men da har vi bare enda bedre tid til å få alle øvelsene bra, er jo ingen vits i å stresse heller:) Blir nok til å ha fokus på NRH-apellen, så jeg får gjort unna den i høst, så kommer ferdselsprøva, så LP1- debuten blir nok satt litt på vent:)

Innen lydighet jobber vi med fri ved foten, at hun skal gå med høy intensitet og motivasjon, og fritt. Man skal se at hun virkelig elsker å jobbe, mye penere å se på enn en hund som går ved siden og ikke har noe utstråling:) Hun har mye delmomenter inne så dette tar jeg frem etterhvert.

På treningen på mandag utførte hun kjempebra fellessitt i 2 min, og fellesdekk med skjult fører og forstyrrelser i over 4 min, så er imponert over jenta.. Hun lå også mer eller mindre perfekt, var ikke antydning til å ville legge seg over på siden under dekken, og det er noe vi har jobbet mye med. Moro å se resultater:)

Hun fungerer bare helt fantasitisk, så har nok funnet rasen min, for elsker det individet av den rasen jeg har fått iallfall:)

Vi var også i slutten av forrige måned på Tjenestehundseminar hvor det var totalt 5 hunder inkl Athene som var fra samme kull, samt at det var med 3 Schæfere:) Moro å se alle sammen, ble nok litt trollbundet av det med bitearbeid, hadde det ikke vært for det at målet med Athene er å få henne frem som redningshund så hadde vi nok satset fullt og helt på det. Athene hadde ikke sine  beste dager, svaret på hvorfor det kom jo dagen etter seminaret avsluttet og jeg oppdaget at athene hadde fått løpetid. Men hun hadde jevn fremgang under hele seminaret og gikk et bra spor. Bitearbeid har jo ikke jeg peiling på men lærte utrolig mye under hele helgen, og blir morsomt å videreutvikle dette med resten av gjengen fremover høsten:)

Så avsluttes dette med noen bilder  fra kullet til Athene, samt noen andre hunder som deltok på seminaret:)

Frost, kullbroren til Athene

Frost

Frost

Yazz, kullbroren til AtheneYazz

Fia, kullsøsteren til Athene
Athene i angrep på filla…
Athene
Athene

Reklame

Én kommentar til “Lenge siden sist…..”

  1. Inger Therese Sundbye 10/08/2011 kl. 19:44 #

    Hei Lisbeth og Athene. E synes dere er kjempeflinke. Vær nøye med innlæringen av momentene, så kommer dette til å gå helt strålende. Skynd deg langsomt. :-)))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: